Aleksandar-Vulin-4БЕОГРАД – Министар без портфеља Александар Вулин изјавио је данас да постоји идеја о смени Александра Вучића и да су промотери те идеје политичке елите „под кишобраном” тајкуна, пре свега Мирослава Мишковића.

У медијима вицепремијер и лидер СНС Александар Вучић бива прозиван за диктатуру, самовољу, личну власт, и онда долази до овога што је забринуло српску јавност, рекао је Вулин за тв Пинк, одговарајући на питање како коментарише написе да се поједини људи из Вучићеве странке удружују у његовој смени.

„То говори о једној врло важној ствари – да постоји у Србији један споразум елита који никада није прекинут и који хоће да настави функционисање овакве болесне, несретне и сиромашне, опљачкане Србије, приватизоване и у власништву (Мирослава) Мишковића и њему сличних и да се ту никада ништа не промени”, навео је Вулин.

Тачно се види да у свим политичким партијама у власти и на опозицији постоји елита која ће заштитити „великог газду” и која ће стати испод Мишковићевог кишобрна и борити се против човека који је имао образа и храбрости да Мишковићу каже да је довољно пљачкао Србију и да неко треба да одговара за то, казао је Вулин.

Он је навео да се то не односи само на Мишковића, него на све спорне приватизације, што и јесте разлог због кога је он свим срцем уз Вучића, јер је једини који има храбрости да каже да ће све спорне приватизације ставити на сто и да ће одговарати без обзира ко их је радио.

Према његовим речима, у питању је споразум елита које је Вучић први покушао да поломи, да разбије тај магични фактор ненападања.

Први пут се неко усудио да пита шта се радило у претходној власти, рекао да ће за то одговарати, и показао да је својом главом спреман да одговара за исту ствар, указао је Вулин.

„Зато му се то обија за главу, зато имате лов на Вучића и зато имате функционере владајуће коалиције који прете сменом највећем коалиционом партнеру”, рекао је Вулин.

Он је казао да постоји општи консезус политичких елита повезаних са тајкунима, чији је циљ да се Вучић сруши по сваку цену, како би све било као раније – да буде потпуни мир у коме могу да раде шта хоће, у коме се нико ништа неће питати, где те не питају ни за први ни 101. милион, у коме неће бити проверена ни једна приватизација.

Ипак, како је навео, Вучић не делује као неко ко ће покушати да се обрачунава са политичким елитама, тј. противницима, јер то да је хтео могао је, јер је секретар Савета за националну безбедснот и неко ко координира свим службама.

„Као шо сте видели, њега су прислушкивали и њега имате на насловиним странама као диктатора, а не могу да приметим да су његови противници из посланичких клупа завршили у затворима. Сви његови највећи критичари су на слободи, веома су богати и политички су веома утицајни, и виђају се са представницима, чак и његове политичке странке, и разним људима који се нешто питају у овој земљи и који су важни”, указао је Вулин.

Он сматра да је Вучић, што се тиче политичке елите, веома усамљен, а са друге стране су уједињени сви они који су, без обзира на тренутну позицију, били на власти, који јесу на власти и желе да опет буду на власти, који желе да се власт и садашња и будућа води без питања и одговора, када штеди да не штеди на себи, када суди да не суди себи, када испитује да не испитује о себи.

Са друге стране, нагласио је Вулин, уз Вучића стоји поверење нације, и нико никада за овако кратко време, на реалним основама, на поштеном и искреном програму за овако кратко време није добио такво поверење нације.

„И док му се овде ради о глави, и док овде измишљају начине како да га смене без избора, и казне за највеће од свих грехова – што се усудио да Мирослава Мишковић стави у руке правде, он размишља да оде на Косово и убеди Србе да излазе на изборе, да појачају Србију онако како јединио може да се уради”, навео је Вулин и додао да, према његовом мишљењу, то не може да прође без награде.

Према његовим речима, када се неко усуди да каже да је Вучић нешто добро и паметно урадио, да је је заслужио поверење нације, медији га прогласе полтроном, кукавицом, лажовом.

„Како кажете нешто похвално за Вучића идете на стуб срама и на тај начин покушавају да вас отуђе, да вас оставе самог, да и кад мислиш да је нешто добро боље да прећутиш – нека каже неко други, иначе ће бити кажњен јавним срамом и јавним понижавањем и то је трајало неколико месеци”, навео је Вулин.

Онда су, како је казао, почеле да се дешавају неке друге ствари.

„Комплетна опозиција се ујединила са само једном једином одлуком суда – да је Мишковићу повређено неко право. Ни са једном другом одлуком се нису сложили, ништа друго их није погодило, али та одлука без сваке сумње јесте”, сматра Вулин.

Неки београдски медији наводе да се у СНС спрема побуна против Вучића и неформална група прети да наруши односе у табору напредњака на годишњицу странке 21.октобра, а да иза тога стоје тајкуни и појединци из СНС.

Према писању Новости, закулисне калкулације појединих кругова око избора шефа БИА, огромни притисци тајкуна синхронизовани са делом владајуће коалиције, али и са појединцима из СНС, прете да наруше односе у табору напредњака.

Тај лист наводи да је ова незванична „коалиција” директно уперена против Александра Вучића и осим покушаја дискредитације његове борбе против корупције, срачуната је и да поквари односе лидера СНС са председником Србије Томиславом Николићем.

Неки медији пишу да је наводни вођа те групе посланик СНС Владимир Цвијан, који се састајао са власником Делта холдинга Мирославим Мишковићем.

Вучић је јуче у Лесковцу демантовао шпекулације медија о наводним поделама унутар СНС, а поводом написа о незадовољству напредњака његовом кадровском политиком – да свако може да покрене процедуру за његову смену.

Вучић је рекао да са председником Николићем има веома добре односе и да сумња у то да посланик СНС-а Владимир Цвијан жели, како наводе поједини таблоиди, да га смени.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вулин брани Вучића

* Обавезна поља